Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2016 | De promotie | Uitgave 7/2016

Tandartspraktijk 7/2016

Verkleuring van dentine door amalgaam

Hechting van composiet aan door amalgaam verkleurd dentine

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 7/2016
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Tegenwoordig worden amalgaamrestauraties veelvuldig vervangen door composiet. Maar hoe zit het met de hechting van composiet aan het donkere dentine dat onder amalgaam vandaan komt? Hans Scholtanus onderzocht aan het UMCG Groningen en ACTA Amsterdam de samenstelling van door amalgaam verkleurd dentine en oorzaken van verkleuring. Verder werden hechtsterkteproeven gedaan met verschillende hechtsystemen aan caries affected dentine en aan door amalgaam verkleurd dentine. Tot slot werd de levensduur van knobbelvervangende composietrestauraties na amalgaamverwijdering onderzocht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2016

Tandartspraktijk 7/2016 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

De floscontroverse