Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2020 | Column | Uitgave 4/2020

Denkbeeld 4/2020

Verhuiswagen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2020
Auteur:
Job van Amerongen
'Kijk, daar staat er weer een.' Mevrouw Van Dongen wijst naar de verhuisauto van de firma Vlaaming die voor de ingang van Nieuw Vredeveld staat geparkeerd. Ik denk nog na over een passende reactie op de constatering van deze scherp observerende bewoner, maar zij is me voor. 'Maandag was er een uitzendkracht om me te helpen met douchen. Die dacht zeker dat ik gek was. Ja, mevrouw zei ze, er verhuizen tegenwoordig veel mensen naar dit verpleeghuis. Net of ik niet doorheb dat ze hier de laatste weken als ratten sterven aan de corona. En dat hun kamer dan vier dagen later door een verhuisbedrijf wordt leeggehaald en naar een opslagplaats wordt gebracht. Ach, het was nog een jong ding. Ze wilde me natuurlijk niet bang maken. Ik heb maar 'Ja, het is ook een fijn huis' tegen haar gezegd. Maar ergens vind ik het naar dat ik zo onderschat word omdat ik wel eens wat vergeet. Onderschat jij me eigenlijk ook?' ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2020

Denkbeeld 4/2020 Naar de uitgave