Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Redactioneel | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Verhalen blijven vertellen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
hoofdredacteur

Samenvatting

‘Ok mensen die weten dat Paro een robot is en geen levend wezen, worden emotioneel door hem geraakt.’ Dat schrijft Linus Vanlaere in het eerste artikel van deze nieuwe jaargang van Denkbeeld, ‘Wat doen we met Paro? Ethiek en praktijk’. Over deze zeehond – oh nee, het is geen échte zeehond, maar een knuffelrobot! - het volgende verhaal. Enkele jaren geleden nam ik deel aan een workshop over Paro. Een activiteitenbegeleidster en haar manager vertelden er over hun jarenlange positieve ervaringen met het ‘beestje’ in de dementiezorg. De activiteitenbegeleidster was enthousiast aan het woord, de manager droomde met Paro op haar schoot wat weg. Waarschijnlijk had ze het verhaal al vaker horen vertellen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave