Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

41. Vergiftigingen

Auteurs: J. Meulenbelt, I. de Vries

Gepubliceerd in: Codex Medicus

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Acute vergiftigingen komen veel voor en worden veroorzaakt door een kortdurende blootstelling aan een grote hoeveelheid van een chemische verbinding. Vaak gaat het hier om de bewuste inname van een overdosis geneesmiddelen, meestal door volwassenen, maar ook om inname van alcohol en drugs. Accidentele acute vergiftigingen gebeuren vooral bij kleine kinderen en bij volwassenen tijdens het werk of bij het bedrijven van hobby’s en doehet-zelfactiviteiten.

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Academy Physician Assistant

De BSL Academy Physician Assistant geeft je online toegang tot de actuele BSL-collectie studiemiddelen voor de opleiding Physician Assistant. Hiermee beschik je direct over alle bouwstenen om gericht en succesvol te studeren of je lessen voor te bereiden

Voetnoten
1
NB Raadpleeg het register voor de giftige stoffen die niet als apart trefwoord in deze lijst zijn opgenomen, maar wel elders in de lijst (onder een ‘overkoepelend’ trefwoord) aan de orde komen. In deze lijst worden de symptomen na ingestie, inhalatie, huid- en oogcontact aangegeven. Wat de therapie betreft worden alleen specifieke maatregelen per verbinding aangegeven en wordt ervan uitgegaan dat naast de specifieke maatregelen in elk geval de symptomatische behandeling gegeven wordt.
 
Metagegevens
Titel
Vergiftigingen
Auteurs
J. Meulenbelt
I. de Vries
Copyright
2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1629-8_41