Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2014 | Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014

Vergiftigingen bij kinderen: ervaring van het belgisch antigifcentrum

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5-6/2014
Auteur:
N. Segers
Belangrijke opmerkingen
N. Segers, permanentiearts, Antigifcentrum, Militair Hospitaal, Brussel. Correspondentie: nathalie.segers@poisoncentre.be.

Samenvatting

Vergiftigingen bij kinderen komen vooral voor in de groep van 1- tot 4-jarigen, en het vaakst met geneesmiddelen en huishoudproducten. Ongevallen met bijtende producten (bijvoorbeeld zwavelzuur) of met geneesmiddelen met een kleine therapeutische marge (bijvoorbeeld buprenorfine) moeten onze aandacht blijven wekken. Niet alle blootstellingen waarvoor men het Antigifcentrum raadpleegt houden een risico in: ongeveer één op de drie (37,5%) kinderen werd verwezen naar een arts of ziekenhuis voor nazicht en/of behandeling. In de meerderheid van de gevallen lopen vergiftigingen bij kinderen goed af.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5-6/2014

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5-6/2014 Naar de uitgave