Skip to main content
main-content
Top

22-10-2015 | Nieuws

Vereniging gaat richtlijnen tandartsen opstellen

De KNMT en ANT hebben besloten dat er een richtlijnenvereniging gaat komen. De Nederlandse Vereniging Praktijkstandaarden Mondzorg (NVPM) gaat evidence based richtlijnen borgen en draagvlak daarvoor vergroten.

Haalbaar

Richtlijnen zijn noodzakelijk voor kwaliteit en transparantie van de zorg. Alleen: ze moeten haalbaar zijn. Praktische toepasbaarheid is daarvoor essentieel. Maar de richtlijnen moeten ook breed worden gedragen binnen de beroepsgroep. De NVPM zal daarom gaan bestaan uit individuele tandartsen, die bepalen welke richtlijnen worden ontwikkeld en geautoriseerd.

Wetenschappelijk

Het gaat niet alleen om medisch tandheelkundig handelen, maar ook om richtlijnen met betrekking op praktijkuitvoering. Het brede programma wordt opgesteld in samenwerking met wetenschappelijke verenigingen in de mondzorg.

Bron: skipr.nl, Nederlands tandartsenblad

Gerelateerd

 

Onze productaanbevelingen

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten