Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2019 | Uitgave 10/2019

Innovatie in de chirurgische orthodontie
Tandartspraktijk 10/2019

Verbreding van de bovenkaak met minischroeven

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 10/2019
Auteurs:
Aldin Kapetanović, Tong Xi, Jan Schols
Belangrijke opmerkingen
Drs. Aldin Kapetanović is orthodontist. Samen met dr. Tong Xi (MKA-chirurg met aandachtsgebied orthognatische chirurgie) en dr. Jan Schols (hoofd Orthodontie) verricht hij promotieonderzoek naar de effectiviteit van MARPE aan het Radboudumc in Nijmegen.

Samenvatting

Bij volwassen patiënten met een te smalle tandboog in de bovenkaak, is een chirurgisch ondersteunde expansie van de bovenkaak vooralsnog de standaardbehandeling om de bovenkaak skeletaal te verbreden. De verbeende midpalatinale sutuur wordt chirurgisch gesplitst, waarna met behulp van een niet-uitneembare beugel (hyrax) beide bovenkaakhelften langzaam uit elkaar worden geschroefd om de verbreding tot stand te brengen. Een recent ontwikkelde techniek, miniscrew-assisted rapid palatal expansion (MARPE), maakt het mogelijk om deze skeletale verbreding te bereiken zonder chirurgie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2019

Tandartspraktijk 10/2019 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Net als in de film

OriginalPaper

Maatwerk