Skip to main content
main-content
Top

18-12-2013 | Nieuws

Fysiotherapeut verantwoordelijk voor mobiliteit oudere

Maak fysiotherapeuten verantwoordelijk voor de algemene mobiliteit van ouderen. Fysiotherapeuten moeten zich niet alleen richten op de zieke of kwetsbare 65-plusser, maar juist ook op de gezonde ouderen.

Dat wordt besproken tijdens de web-tv-uitzending De zin en onzin van beweegprogramma's voor ouderen. Tijdens de uitzending presenteren hoogleraar Klinische Psychologie Erik Scherder en Olympisch schaatskampioen en tevens fysiotherapeut Ard Schenk hun visie. Zo komt onder meer de preventieve en coachende rol van de fysiotherapeut aan bod. 

Aanleiding voor de uitzending is de sterke opkomst van beweegprogramma's voor ouderen. Ook zijn er steeds meer signalen dat een lichamelijk actieve leefstijl of een specifiek oefenprogramma ertoe leiden dat mensen minder snel last krijgen van ouderdomsproblemen. Dat bleek onlangs bijvoorbeeld nog weer uit onderzoek waarop gezondheidspsycholoog Erwin Tak promoveerde.

Auteur(s): Daan Marselis

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.