Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Stelling | Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018

Veranderend gedrag is een verkeerde term voor probleemgedrag

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2018
Auteur:
Debby Gerritsen

Samenvatting

Als professionals in de dementie- zorg zoeken we al jaren naar een goede term om gedrag van mensen met dementie aan te duiden dat belastend is voor hun omgeving en/ of henzelf. In die zoektocht naar een omschrijving die de lading dekt en alle betrokkenen recht doet, hebben al heel wat benamingen de ronde gedaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018 Naar de uitgave

OriginalPaper

Slaapvitaminen

Aanrader

Pact

Redactioneel

Wat ons bindt