Skip to main content
main-content
Top

30-12-2014 | Nieuws

Film over VMS-veiligheidsprogramma

De 93 Nederlandse ziekenhuizen die tussen 2008 en 2012 hebben meegedaan aan het VMS-veiligheidsprogramma hebben een veiligheidsmanagementsysteem geïmplementeerd. Dit is uniek in de wereld. Hoe dit in zijn werk is gegaan, wordt getoond in de film 'The Dutch patient safety programme', zoals hier via de website van V&VN is te zien.

Om het Nederlandse veiligheidsprogramma uit te leggen aan partijen in het buitenland is de film Engels ondertiteld. Op de website www.vmszorg.nl staat een uitgebreide Engelstalige toolkit met vertalingen van onder andere de Nederlands Technische Afspraak 8009 (NTA) en het rapport over hoe patiëntveiligheid te borgen in trainingen en opleidingen in de zorg.

Scherpte

Henk Bakker, voorzitter V&VN en één van de geïnterviewden: "Ik denk dat er is nu scherpte is en dat er concentratie is. Dit moeten we vasthouden. En vooral intercollegiaal samenwerken: verpleegkundigen en specialisten. Om zo de Nederlandse ziekenhuizen tot de meest veilige in de wereld te maken."

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.