Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Uitgave 3/2015

Kind & Adolescent Praktijk 3/2015

Veiligheid van kinderen boven alles

Intersectoraal samenwerken met veilig, sterk en verder

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2015
Auteurs:
Alice Hammink, Maartje Cobussen, Stella Van Ruiten-verkuijl, Drs. Sander Van Arum, Drs. Margreet Visser, Dr. Ireen De Graaf, Prof. dr. Dike Van De Mheen
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs A.B. Hammink, MSc, onderzoeker, het IVO Instituut voor Onderzoek naar Leefwij- zen en Verslaving. M. Cobussen, MSc, onderzoeker, het IVO. Drs. S. van Ruiten-Verkuijl, gedragsdeskundige, De Jeugd- & Gezinsbeschermers Noord-Holland. Drs. S. van Arum, hoofd Behandelzaken, De Waag Nederland. Drs. M. Visser, coördinator en klinisch psycholoog, het Kinder- en Jeugdtraumacentrum. Dr. I. de Graaf, projectleider, het IVO. Prof. dr. H. van de Mheen, directeur, het IVO en hoogleraar, Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Maastricht. Correspondentie: hammink@ivo.nl.

Samenvatting

In de jeugdzorg wordt steeds vaker intersectoraal samengewerkt om de veiligheid te waarborgen van kinderen die te maken krijgen met kindermishandeling. Het behandelprogramma Veilig, sterk en verder (VSV), een geïntegreerde dader- en slachtofferbehandeling, is hiervan een voorbeeld. Hoe verloopt een dergelijke samenwerking in de praktijk? Wij beschrijven het programma, de obstakels daarbij en de kansen en uitdagingen waarmee hulpverleners in de praktijk te maken krijgen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Kind & Adolescent Praktijk 3/2015 Naar de uitgave

Uit de praktijk

Wat is waar?

Werk in uitvoering

Denken, doen, durven