Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Nursing 6/2016

01-06-2016 | Dementie in het ziekenhuis

VEILIGHEID in een vreemde omgeving

Auteur: Nienke Berends

Gepubliceerd in: Nursing | Uitgave 6/2016

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Het verplegen van een patiënt met dementie kan best pittig zijn. Zeker als je niet dagelijks met deze groep te maken hebt, zoals in het ziekenhuis. Leden van een geriatrisch consultatieteam geven tips. Plus: een schema met vier vormen van dementie.
Literatuur
1.
go back to reference Zorgstandaard Dementie, Alzheimer Nederland & Vilans, 2013. Zorgstandaard Dementie, Alzheimer Nederland & Vilans, 2013.
2.
go back to reference Het geriatrisch consultatieteam (GIDZ, Geriatrie In De Ziekenhuizen) in het Radboudumc in Nijmegen ondersteunt afdelingen bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Doel van het GIDZ-team is het voorkomen van functionele achteruitgang en complicaties bij kwetsbare ouderen, zoals delier en vallen. Dewi Vestjens is geriatrisch verpleegkundige, Esther Feskens is activiteitentherapeut. Het geriatrisch consultatieteam (GIDZ, Geriatrie In De Ziekenhuizen) in het Radboudumc in Nijmegen ondersteunt afdelingen bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Doel van het GIDZ-team is het voorkomen van functionele achteruitgang en complicaties bij kwetsbare ouderen, zoals delier en vallen. Dewi Vestjens is geriatrisch verpleegkundige, Esther Feskens is activiteitentherapeut.
3.
go back to reference Plaats A van der. Kits D. De dag door met dementie - Kroese Kits Uitgeverij, januari 2016. Plaats A van der. Kits D. De dag door met dementie - Kroese Kits Uitgeverij, januari 2016.
5.
go back to reference Jonker, C. Slaets, J. Verhey, F. > Handboek Dementie, laatste inzichten in diagnostiek en behandeling > Bohn Stafleu van Loghum 2009 > Bestellen: www.bsl.nl/shop Jonker, C. Slaets, J. Verhey, F. > Handboek Dementie, laatste inzichten in diagnostiek en behandeling > Bohn Stafleu van Loghum 2009 > Bestellen: www.​bsl.​nl/​shop
Metagegevens
Titel
VEILIGHEID in een vreemde omgeving
Auteur
Nienke Berends
Publicatiedatum
01-06-2016
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Nursing / Uitgave 6/2016
Print ISSN: 1381-5911
Elektronisch ISSN: 2468-1431
DOI
https://doi.org/10.1007/s41193-016-0110-6

Andere artikelen Uitgave 6/2016

Nursing 6/2016 Naar de uitgave

Medicijnquiz

NSAID’s

Ethiek

Dilemma

Redactioneel alexia

Lang leve de zomer