Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2012 | Uitgave 5/2012

Denkbeeld 5/2012

Veilig op huisbezoek: óók een zorg

Tips voor thuiszorgmedewerkers en hun zorgorganisatie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2012
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
werkt als psycholoog bij Thebe Breda en is consulent voor Gezond & Zeker.
De kranten berichten er regelmatig over: geweld tegen hulpverleners neemt toe. Ook thuiszorgmedewerkers kunnen soms voor heikele situaties komen te staan. Doordat ze ’s avonds laat op bezoek moeten bij iemand in een slechte buurt, te maken krijgen met agressieve verwanten die ontevreden zijn over de zorg of geconfronteerd worden met een psychotische cliënt. Hoe voorkom je dat je in de problemen komt en wat is hier de taak van de zorgorganisatie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2012

Denkbeeld 5/2012 Naar de uitgave

OriginalPaper

Zeg het met beelden