Skip to main content
Top

2017 | OriginalPaper | Hoofdstuk

5. Vegetarische en biologische voeding

Auteur : Ellen Klaasse-Derks

Gepubliceerd in: Voedingsleer

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

In Nederland is het meeste vlees afkomstig uit de intensieve vee-industrie. De dieren hebben er weinig ruimte en worden zo snel mogelijk opgefokt. Een vegetariër eet geen vlees en vis. Een veganist gebruikt helemaal geen dierlijk voedsel, dus ook geen zuivel en eieren. Biologisch vlees is afkomstig van dieren die op natuurlijke wijze gevoederd en gehouden worden. Biologische landbouw wil zeggen dat de landbouwproducten geteeld worden zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.
Metagegevens
Titel
Vegetarische en biologische voeding
Auteur
Ellen Klaasse-Derks
Copyright
2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1794-3_5