Skip to main content
Top

2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Vegetarische en biologische voeding

Gepubliceerd in: Voedingsleer

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

In Nederland is het meeste vlees afkomstig uit de bio-industrie. De dieren hebben er weinig ruimte en worden zo snel mogelijk opgefokt, zodat ze geslacht en gegeten kunnen worden (zie paragraaf 4.1).Iemand die volledig vegetarisch eet, moet er goed op letten dat hij voldoende eiwitten, ijzer en vitamine B12 binnenkrijgt (zie paragraaf 4.1).Een vegetariër eet geen vlees en vis (zie paragraaf 4.1).Een veganist gebruikt helemaal geen dierlijk voedsel, dus ook geen zuivel en eieren (zie paragraaf 4.1).Biologisch vlees is afkomstig van dieren die op natuurlijke wijze gevoederd en gehouden worden (zie paragraaf 4.2).Biologische landbouw wil zeggen dat de landbouwproducten geteeld worden zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen (zie paragraaf 4.2).EKO-keur is het Nederlandse keurmerk voor biologische producten.Elk verpakt biologisch product gemaakt in een EU-lidstaat moet voorzien zijn van het EU-logo Biologische Landbouw (zie paragraaf 4.1).

Metagegevens
Titel
Vegetarische en biologische voeding
Copyright
2016
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1561-1_4