2016 | OriginalPaper | Hoofdstuk
Vegetarische en biologische voeding
Gepubliceerd in: Voedingsleer
In Nederland is het meeste vlees afkomstig uit de bio-industrie. De dieren hebben er weinig ruimte en worden zo snel mogelijk opgefokt, zodat ze geslacht en gegeten kunnen worden (zie paragraaf 4.1).Iemand die volledig vegetarisch eet, moet er goed op letten dat hij voldoende eiwitten, ijzer en vitamine B12 binnenkrijgt (zie paragraaf 4.1).Een vegetariër eet geen vlees en vis (zie paragraaf 4.1).Een veganist gebruikt helemaal geen dierlijk voedsel, dus ook geen zuivel en eieren (zie paragraaf 4.1).Biologisch vlees is afkomstig van dieren die op natuurlijke wijze gevoederd en gehouden worden (zie paragraaf 4.2).Biologische landbouw wil zeggen dat de landbouwproducten geteeld worden zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen (zie paragraaf 4.2).EKO-keur is het Nederlandse keurmerk voor biologische producten.Elk verpakt biologisch product gemaakt in een EU-lidstaat moet voorzien zijn van het EU-logo Biologische Landbouw (zie paragraaf 4.1).