Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2012 | Uitgave 3/2012

Kind & Adolescent Praktijk 3/2012

VEERKRACHT

Bevorderen van veerkracht in de jeugdhulpverlening

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2012
Auteurs:
Eva Kuiper, Mr. Fredrike Bannink
Belangrijke opmerkingen
masterstudent Pedagogische Wetenschappen
MDR , 135 klinisch psycholoog, kinder en jeugdpsycholoog specialist NIP.www.​fredrikebannink.​com.

samenvatting

Zowel in de jeugdhulpverlening als in wetenschappelijk onderzoek naar jeugdproblematiek is de focus voornamelijk gericht op pathologie en risico’s. Deze focus op risicofactoren blijkt echter tekortkomingen te vertonen, waardoor er een toenemende belangstelling bestaat voor protectieve factoren en veerkracht. In dit artikel worden deze begrippen, hun onderlinge samenhang en het belang van deze factoren voor hulp aan kinderen en hun omgeving nader toegelicht. We schetsen een korte casus en geven aanbevelingen voor praktische toepassingen van de focus op veerkracht.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en een e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2012

Kind & Adolescent Praktijk 3/2012 Naar de uitgave

Psychobellettrie

DE OUDER IN ONS