Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-02-2020 | Internationaal onderzoek | Uitgave 1/2020

Podosophia 1/2020

Veel wandelen met diabetes vraagt net ietsje meer zorg

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2020
Auteur:
MSc Henk Bronts
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vat de auteur een internationaal gepubliceerd onderzoek samen en geeft een beschouwing op dat onderzoek. In deze editie betreft het het artikel: Schneider KL, Crews RT, Subramanian V, Moxley E, Hwang S, DiLiberto FE, Aylward L, Bean J, Yalla S. Feasibility of a low-intensity, technology-based intervention for increasing physical activity in adults at risk for a diabetic foot ulcer: a mixed-methods study. J Diabetes Sci Technol. 2019. Vol 13(5) 857–68. (Open source)

Samenvatting

Van alle volwassenen met diabetes krijgt tussen de 19 en 34 % een diabetisch voetulcus. Een ulcus zorgt voor een verhoogd risico op amputaties, verhoogde zorgkosten en een verslechterde kwaliteit van leven. Regelmatige langzaam toenemende fysieke activiteit kan mogelijk diabetische voetulcera voorkomen. In het Journal of Diabetes Science and Technology stond onlangs een artikel over een haalbaarheidsstudie naar een programma dat mensen met een verhoogd risico op diabetische voetulcera aanzet tot een actievere levensstijl, met inzet van ondersteunende technologie. Een groep van 12 proefpersonen werd gevraagd om mee te doen aan een 10 weken durend programma. Hun activiteiten werden gemonitord en na afloop werd hen via een vragenlijst en een interview gevraagd hoe ze het programma hadden ervaren. De conclusie was dat het programma haalbaar lijkt, aangezien alle deelnemers op één na therapietrouw waren en enthousiast over het programma. Wel gaven de deelnemers nog een enkele aanbeveling voor verbeteringen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Podosophia 1/2020 Naar de uitgave

Persoonlijke ontwikkeling

IPO biedt mogelijkheden

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Van zit naar stand