Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

05-02-2020 | Biomechanica en Bewegingsanalyse | Uitgave 1/2020

Podosophia 1/2020

Van zit naar stand

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 1/2020
Auteur:
Chris Riezebos
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek worden algemene principes uit de biomechanica en bewegingsanalyse opgefrist en podotherapeutische toepassingen op toegankelijke wijze uiteengezet.

Samenvatting

Zelfstandig kunnen opstaan uit een stoel is een voorwaarde om zelfstandig te kunnen wonen. Er zijn twee strategieën voor het opstaan: een snelle (impulsstrategie) en een langzame (flexiestrategie). Het verlies van spierkracht op hogere leeftijd (sarcopenie) en het verlies van de flexiemogelijkheid van heup en wervelkolom zijn twee belangrijke hinderpalen bij het tot stand komen uit een stoel. Als hulpmiddel wordt voorgesteld een hoge stoel met een zadelvormige zitting, uitgerust met rug- en armleuningen en vaste pootjes.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Podosophia 1/2020 Naar de uitgave