Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2020 | Kennistoets | Uitgave 1/2020

Risicoanalyse geeft meer inzicht in prognose
Tandartspraktijk 1/2020

Van vast via uitneembaar naar vast

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2020
Auteurs:
Wim Slot, Hans van Pelt
Belangrijke opmerkingen
Dr. Wim Slot (RUG 1991) is verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het UMCG, waar hij dentoalveolaire chirurgie en implantologie doceert. Hij is als implantoloog erkend door de NVOI en gecertificeerd door de European Association for Osseointegration (EAO).
Dr. Hans van Pelt (RUG, 1978) is als restauratief tandarts en EPA-erkend prosthodontist werkzaam bij Proclin Rotterdam en verbonden aan het CTM van het UMC Groningen.

Samenvatting

Een 72-jarige man heeft een grote brugconstructie in de bovenkaak, die het in 2017, na vele jaren begeeft. Er blijken niet voldoende pijlerelementen beschikbaar voor het vervaardigen van een brug van 16-26. Een overkappingsprothese op 4 of 6 implantaten lijkt de enige optie, maar met gefaseerd extraheren en implanteren kan dit voorkomen worden, waarbij een tijdelijke overkappingsprothese nodig was om uiteindelijk toch een vaste voorziening te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2020

Tandartspraktijk 1/2020 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Wie of wat is bigfoot?

Nieuws

Nieuws