Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2021 | NHG richtlijn | Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021

Van NHG-dossier Coronavirus naar NHG-Standaard COVID-19

NHG-coronateam/NHG-werkgroep COVID-19

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 8/2021
Auteur:
Huisarts en Wetenschap
Belangrijke opmerkingen
Raadpleeg de volledige versie van de NHG-Standaard COVID-19 op https://​richtlijnen.​nhg.​org/​standaarden/​COVID-19.
NHG-werkgroep COVID-19. Van NHG-dossier Coronavirus naar NHG-Standaard COVID-19. Huisarts Wet 2021;64(8):58-61. DOI:10.1007/s12445-021-1012-3.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
De NHG-werkgroep bestond uit (op alfabetische volgorde): El Bouazzaoui L, Bouma M, Cals J, Geersing G, Greving J, Kok-Pigge A, Loogman M, Nijs M, Platteel T, Verheij T.

Samenvatting

Het NHG-dossier Coronavirus (COVID-19) voorzag huisartsen in 2020 en de eerste helft van 2021 van actuele informatie over SARS-CoV-2. Nu de kennis over ‘acute’ COVID-19 op meer wetenschappelijk onderzoek en ervaring is gebaseerd, en de ontwikkelingen minder turbulent zijn, heeft het NHG besloten het medisch-inhoudelijke deel van het coronadossier in te bedden in de reguliere processen en producten. De ontwikkeling van de NHG-Standaard COVID-19 is hiervan het resultaat. In dit artikel gaan we met name in op de omzetting van het dossier naar een reguliere NHG-Standaard, waarvan de belangrijkste kernboodschappen verderop in dit artikel vermeld staan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2021

Huisarts en wetenschap 8/2021 Naar de uitgave