Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Richtlijnen en protocollen | Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013

Van nachtmerrie tot nachtrust

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2013
Auteurs:
Drs. Annette van Schagen, Dr. Jaap Lancee, Dr. Victor Spoormaker
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over de relevantie van richtlijnen en protocollen voor de praktijk. Drs. A. van Schagen is als klinisch psycholoog werkzaam bij GGz Centraal de Meregaard te Almere (a.vanschagen@ggzcentraal.nl); Dr. J. Lancee is verbonden aan de vakgroep Klinische Psychologie van de Universiteit van Amsterdam en dr. V. Spoormaker aan het Max Planck Instituut voor Psychiatrie in München.
Hieronder vindt u een aantal geselecteerde bronnen. In het therapeuten boek is een uitvoerige literatuurlijst te vinden.
Het therapeutenboek ‘Van nachtmerrie tot nachtrust: imaginatie en rescripting van nachtmerries’ is gericht op de geprotocolleerde behandeling van terugkerende nachtmerries die de slaap en het dagelijks functioneren overdag sterk negatief beïnvloeden. Dit boek is bedoeld voor therapeuten die getraind zijn in de cognitieve gedragstherapie. De behandeling van nachtmerries met dit protocol kan plaatsvinden naast de contacten die de cliënt mogelijk nog heeft met een andere behandelaar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013 Naar de uitgave