Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014

Van laag naar gemiddeld

Ambulante behandeling in de Jeugd-ggz draagt bij aan verbetering van kwaliteit van leven

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Drs. Patricia Vermunt, Drs. Max Feltzer, MSc Dr. Kristel van Zon
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Drs. P.L.M. Vermunt, klinisch psycholoog, is werkzaam als klinisch psycholoog en manager behandelzaken bij het Centrum Eetstoornissen van GGZ Breburg Breda. Drs. K.J.C van Zon MSc, basispsycholoog, is werkzaam als basispsycholoog bij GGZ Breburg Breda. Dr. M.J.A. Feltzer, gepromoveerd psycholoog, is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Correspondentie: p.vermunt@ggzbreburg.nl.

Samenvatting

In dit onderzoek is gekeken naar de mogelijke verandering van Kwaliteit van Leven (KvL) bij jongeren na behandeling in de Jeugd-ggz. Bij 75 jongeren in de leeftijd van tien tot en met achttien jaar en hun ouders is een voormeting gedaan met behulp van vragenlijsten (Kidscreen-52, DIPSI , CBCL , YSR ). Na de behandeling is door de jongeren nogmaals de Kidscreen-52 ingevuld. Jongeren bleken een verbetering van KvL te ervaren na behandeling. Een bij aanvang hoge mate van internaliserende klachten en een hoog klachtenniveau hingen samen met een sterkere verbetering van KvL.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Kind & Adolescent Praktijk 1/2014 Naar de uitgave

Als je ‘t mij vraagt

Lotteke, achttien jaar

Werk in uitvoering

Goed bedoeld