Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2017 | Opinie | Uitgave 7-8/2017

GZ - Psychologie 7-8/2017

Van een team professionals naar een professioneel team

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7-8/2017
Auteur:
Marck Haerkens
Belangrijke opmerkingen
Marck Haerkens is opgeleid als chirurg, met als aandachtsgebied traumatologie. In 2017 promoveerde hij op het proefschrift Human Factors and Team Performance. Haerkens is gecertificeerd vliegenier, en hij staat aan de basis van de invoering van teamtraining uit de luchtvaart naar de zorg: Crew Resource Management (CRM).
Voor verdere informatie: www.​wingsofcare.​nl

Samenvatting

‘Is het samenbrengen van intrinsiek gemotiveerde, hoogopgeleide en ervaren zorgverleners voldoende basis voor effectief teamwork?’ Die vraag stelt chirurg Marck Haerkens, directeur van Wings of Care, een adviesorganisatie met een operationele expertise op het grensvlak van lucht-, ruimtevaart en zorg. Wings of Care, vrij vertaald Zorgvleugels, verwijst naar de missie van deze adviesorganisatie: betere patiëntenzorg. Op uitnodiging van de redactie geeft Haerkens in GZ-psychologie zijn visie op samenwerking in de zorg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7-8/2017

GZ - Psychologie 7-8/2017 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws