Skip to main content
main-content
Top

05-01-2016 | Nieuws

Van der Valk start met zorghotelafdeling

Het Van der Valk Hotel in Tiel heeft een verpleegafdeling met gediplomeerd personeel ingericht. Het hotel richt zich met een arrangement met name op patiënten die aan het revalideren zijn, maar nog niet zelfstandig thuis verder kunnen herstellen. Het Van der Valk Care arrangement kost 245 euro per nacht.

© Fotolia

De service kan ook in combinatie met regulier hotelbezoek geboekt worden. Zo ontstaat de mogelijkheid voor bijvoorbeeld gezinnen met zorgbehoevende ouders, die toch graag enkele dagen dicht bij elkaar willen verblijven. Daarnaast is het ook handig voor personen die tijdelijk niet kunnen terugvallen op hun mantelzorgers. Maar ook voor een tussenstap tussen een verblijf in het ziekenhuis en het weer op eigen kracht zelfstandig kunnen wonen. In die zin heeft de hotel/verpleegafdeling raakvlakken met  een herstellingsoord, waar mensen ook kunnen herstellen na een ziekenhuisopname.

Zorgverzekering

Van der Valk Care voldoet naar eigen zeggen aan de eisen van de Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) en aan de eisen die verzekeraars aan zorghotels en herstellingsoorden stellen. Van der Valk Care beschikt over een WTZi toelating voor verpleegkundige zorg in het partnership met stichting Servicepunt Thuiswonen. Afhankelijk van het verzekeringspakket en polisvoorwaarden kan men in veel gevallen de kosten van het verblijf bij Van der Valk Care geheel of gedeeltelijk terugkrijgen.

De NOS meldt dat het hotel in Tiel zestig verpleegbedden gaat bevatten en dat deze in een gerenoveerde vleugel ondergebracht worden.

Bron: Skipr

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.

Beeldrechten