Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2011 | Uitgave 1/2011

Kind & Adolescent Praktijk 1/2011

VAN DE REGEN IN DE DRUP?

Over het opnemen van suïcidale adolescenten met borderline persoo nlijkheidsproblematiek

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 1/2011
Auteur:
Rosanne de Bruin
Belangrijke opmerkingen
klinisch psycholoog-gedragstherapeut, werkzaam

samenvatting

Bij adolescenten met (kenmerken van) een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS ) zijn suïcidedreigingen, automutilatie en suïcidepogingen vaak aan de orde, maar de kans op een daadwerkelijke suïcide blijkt relatief klein. Gepleit wordt voor een terughoudend opnamebeleid bij een suïcidale crisis bij deze jongeren. De kern van dit beleid is: continuïteit in de behandeling, suïcidale dreiging zo weinig mogelijk belonen, en met kalmte vasthouden aan de therapeutische kerninterventies, namelijk aanleidingen en functie van het gedrag onderzoeken, nieuwe coping aanleren en ouders en jongeren begeleiden en zo nodig coachen in de crisis.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2011

Kind & Adolescent Praktijk 1/2011 Naar de uitgave

ALS JE ’T MIJ VRAAGT

ELS, ZEVENTIEN JAAR

OriginalPaper

WORLD WIDE WISDOM