Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2018 | Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018

Van burgerinitiatief tot bruisende ontmoetingsplek

Het PieterBrueghelHuis in Veghel

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2018
Auteur:
Dieuwke de Boer

Samenvatting

Een veilige en vertrouwde plek creëren voor iedereen die op zoek is naar een betekenisvolle invulling van de dag. Dat was twee jaar geleden de uitkomst van gesprekken tussen maatschappelijke organisaties en een aantal inwoners van Veghel (tegenwoordig Meierijstad) over de veranderingen in de zorg. Een en ander resulteerde in een breed gedragen burgerinitiatief voor een inloop- en ontmoetingscentrum in een leegstaand pand aan de rand van Veghel. In mei 2017 opende het PieterBrueghelHuis zijn deuren – en won nog datzelfde jaar de Denkbeeldprijs Dementie, onder andere vanwege de bijdrage die het levert aan een positievere beeldvorming over mensen met dementie. Dieuwke de Boer ging er op bezoek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Denkbeeld 2/2018 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kleinbeeld

Aanrader

Pact