Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2011 | Uitgave 2/2011

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2011

Van aanbod- naar vraagregulering

Marktwerking in de curatieve GGZ

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 2/2011
Auteurs:
Peter Daansen, Rob Hartings, Jan van Schilt, Joke Spaargaren
Belangrijke opmerkingen
manager en specialismeleider Eetstoornissen en Obesitas bij PsyQ, bestuurder bij Zandbergen, manager bij Lucertis, bestuurder bij LabMicta
  • Na een discussie van meer dan twintig jaar is in 2005 een begin gemaakt met marktwerking in de gezondheidszorg. Met invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet in 2006 geldt dit ook een gedeelte van de curatieve GGZ. Sindsdien moeten zorgverzekeraars en zorgaanbieders met elkaar onderhandelen. Er is op papier een inkoopmarkt voor de zorg ontstaan, maar wet- en regelgeving beperkt de echte concurrentie. De oorspronkelijke doelstellingen voor de invoering van de marktwerking in de zorg, betere en goedkopere zorg, worden daardoor nog onvoldoende gerealiseerd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2011

Tijdschrift voor Psychotherapie 2/2011 Naar de uitgave