Skip to main content
main-content
Top

19-03-2013 | Nieuws

V&VN legt meer nadruk op starter

Het platform V&VN Studenten wordt het platform V&VN Studenten en Starters. De beroepsvereniging ziet de starter als groep die tussen wal en schip valt. Bestuurslid Renske Donderwinkel vertelt over deze naamsverandering.

"Als studenten lid worden van ons platform zijn ze vaak al ouderejaars en binnenkort klaar met hun studie. We hebben daardoor ook een groot verloop in het bestuur. Jammer, want actief zijn in een bestuur is leerzaam. Je bent bezig met de verpleegkunde op landelijk niveau, met politieke en inhoudelijke vraagstukken. Dat werd op mijn opleiding zeer gewaardeerd", vertelt Renske Donderwinkel van het platform V&VN Studenten en Starters.

 

Onderlinge uitwisseling

"Bovendien vielen starters tussen wal en schip omdat ze nog geen specialisatie hebben gekozen. Ook voor hen willen we als afdeling wat betekenen. Ons huidig aanbod, bijeenkomsten over verschillende specialisaties zoals de kinderverpleegkunde, de intensive care, de wijkverpleging en dergelijke, past goed bij starters. Ook de sollicitatietraining en cv-check die we samen met Tempo-Team aanbieden zijn nuttig voor hen. Er wordt als beginnend verpleegkundige of verzorgende van alles van je verwacht, maar je wil ook vragen kunnen blijven stellen. Wellicht kunnen we daarvoor iets gaan aanbieden, speciaal voor starters. Bijvoorbeeld een bijeenkomst over waar je als starter tegenaan loopt. Daar denken we nu nog over na. We hopen op veel actieve starters; de onderlinge uitwisseling is waardevol en gezellig."

 

Geïnteresseerde studenten en starters kunnen contact opnemen via studenten@venvn.nl.

Auteur(s): Bijzijn XL

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.