Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

23-05-2017 | Original Paper | Uitgave 8/2017

Journal of Autism and Developmental Disorders 8/2017

Using Shaping to Increase Foods Consumed by Children with Autism

Tijdschrift:
Journal of Autism and Developmental Disorders > Uitgave 8/2017
Auteurs:
Abby Hodges, Tonya Davis, Madison Crandall, Laura Phipps, Regan Weston

Abstract

The current study used differential reinforcement and shaping to increase the variety of foods accepted by children with autism who demonstrated significant feeding inflexibility. Participants were introduced to four new food items via a hierarchical exposure, which involved systematically increasing the desired response with the food item. Level of food consumption was evaluated using a combined multiple baseline plus changing criterion design. Following intervention, all participants accepted all foods targeted, expanding upon the number of foods consumed.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2017

Journal of Autism and Developmental Disorders 8/2017 Naar de uitgave

Original Paper

Kafka and Autism