Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Nascholing | Uitgave 3/2016

TPO - De Praktijk 3/2016

Urine-incontinentie bij mannen en vrouwen

Tijdschrift:
TvPO > Uitgave 3/2016
Auteur:
dr. Doreth Teunissen
Belangrijke opmerkingen
Auteursgegevens
Radboudumc, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde/Vrouwenstudies medische wetenschappen, Postbus 9101, 6500 HB Nijmegen: dr. Doreth Teunissen, huisarts en senior onderzoeker.
Correspondentie: doreth.teunissen@radboudumc.nl.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.
Deze nascholing is een bewerking van Teunissen TAM. Urine-incontinentie bij mannen en vrouwen, zijn er nieuwe ontwikkelingen? Bijblijven 2015;31:720-9. Publicatie gebeurt met toestemming van de uitgever.

Samenvatting

Urine-incontinentie is een veelvoorkomend probleem dat patiënten hindert in het dagelijks leven. De aandoening kan op verschillende manieren worden behandeld, zowel in de eerste als in de tweede lijn. Daarnaast zijn er initiatieven om de incontinentiezorg te verbeteren, zoals het betrekken van wijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners bij de incontinentiezorg, ouderen screenen op incontinentie en e-health. Deze nascholing geeft een overzicht van de mogelijkheden.

Onze productaanbevelingen

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

TPO - De Praktijk 3/2016 Naar de uitgave

Weet jij dit?

Antwoorden

Redactioneel

Samen verder