Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2015 | Onderzoek | Uitgave 9/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2015

Urenbeperking bij SOLK: literatuuronderzoek

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 9/2015
Auteur:
Dr. Jerry Spanjer
Belangrijke opmerkingen
Dr. J. Spanjer is verzekeringsarts, onderzoeker en docent bij UWV en UMCG.
Correspondentieadres: jerry.spanjer@uwv.nl

Samenvatting

Het beoordelen van een urenbeperking bij SOLK geeft aanleiding tot veel discussie. Om meer zicht te krijgen op deze beoordeling werd onderzocht wat in de internationale literatuur en in het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde is beschreven over de relatie tussen SOLK en urenbeperking. Internationaal onderzoek naar urenbeperking bij SOLK is voornamelijk gericht op re-integratie in werk en laat zien dat een groot deel van de cliënten minder gaat werken. Er zijn geen Nederlandse onderzoeksartikelen gevonden naar de beoordeling van urenbeperking bij SOLK, opiniërende artikelen bespreken de antirevaliderende werking van het geven van een urenbeperking. Cliënten zijn van mening dat een urenbeperking de participatie juist kan bevorderen. Verder kijken bedrijfsartsen anders aan tegen een urenbeperking bij SOLK dan verzekeringsartsen omdat bedrijfsartsen de nadruk leggen op begeleiding en verzekeringsartsen op de beoordeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 9/2015 Naar de uitgave