Skip to main content
main-content
Top

12-02-2015 | Nieuws

Universitaire opleiding fysiotherapie in Amersfoort

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

De eerste universitaire opleiding fysiotherapie van Nederland gaat in september van start op het Amersfoortse bedrijventerrein De Hoef. SOMT biedt de opleiding aan in samenwerking met de universiteit van Maastricht. En dat is nog maar het begin: SOMT heeft grootse plannen op De Hoef. 

SOMT, aanbieder van vervolgopleidingen fysiotherapie op hbo-niveau, wil op korte termijn uitbreiden in Amersfoort met een campus en een onderzoekstak in samenwerking met in medische producten gespecialiseerde bedrijven als Philips en Johnson & Johnson.

 

Algemeen directeur Willy Smeets kan rekenen op brede steun voor zijn ambitieuze plannen. “Smeets is een entrepreneur pur sang. Echte ondernemers zijn zeldzaam in de gezondheidszorg. Die moet je koesteren. Daarbij past het uitbouwen van SOMT perfect in onze strategie. Gezondheid is een van onze drie speerpunten. Hoe verhoog je de leefbaarheid in grote steden? Hoe maak je dat mensen gezonder gaan leven? Waar mogelijk ondersteunen wij de ambities van SOMT”, aldus Ton van Mil, directeur Economic Board Utrecht.

 

Ook de gemeente staat vierkant achter de initiatieven van Smeets. De eerste universiteit voor Amersfoort levert kennis en arbeidsplaatsen op, maar ook veel dynamiek. Amersfoort zit vol innovatieve ondernemers die graag willen samenwerken.

 

SOMT heeft op de Hoef al drie verbouwde loodsen, nabij station Schothorst. In overleg met andere bedrijven op De Hoef wil Smeets tot een soort ruilverkaveling komen, zodat ook  de omgeving bij de campus kan worden betrokken. Het is de bedoeling dat er ook studentenwoningen en horeca komen. Het eerste academische jaar biedt plaats aan 60 studenten.

 

Bron: AD.nl
Beeld: iStock

Tip

Lees ook het eerder gepubliceerde interview met algemeen directeur Willy Smeets (SOMT) op FysioActueel: Universitaire opleiding fysiotherapie van groot belang.

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.