Skip to main content
main-content
Top

28-05-2015 | Nieuws

UMCG, Rijndam en Hoogstraat bundelen krachten in revalidatie

Het Centrum voor Revalidatie van het UMC Groningen (Cvr-UMCG), Rijndam Revalidatie in Rotterdam en De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht gaan intensief samenwerken. Dat maken de drie partijen deze week bekend.

“Door de krachten te bundelen wordt het eenvoudiger bij elkaar in de keuken te kijken, kennis en ervaringen uit te wisselen en (ontwikkel)taken te verdelen”, stellen de drie revalidatiecentra. “Ieder van de partners heeft een actieve onderzoeksgroep die zijn eigen academische partners heeft buiten het samenwerkingsverband. Deze wetenschappelijke coalities leveren een essentiële bijdrage aan de wetenschappelijke basis van de revalidatiegeneeskunde, worden daarvoor gekoesterd en vanzelfsprekend voortgezet.”

 

De klassieke doelgroep van revalidatiegeneeskunde is vrij klein.  Het schaalvoordeel die de samenwerking oplevert is nodig is om van goede naar zeer goede zorg te komen, vinden ook  bestuurders en betrokken hoogleraren. Zij verwachten dat op termijn het samenwerkingsverband wordt uitgebreid met andere revalidatie instellingen.

 

Bron: Skipr
Beeld: Fotolia

 

Meer artikelen over Algemeen of Revalidatiefysiotherapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.