Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | implantologie | Uitgave 8/2010

Tandartspraktijk 8/2010

Uitneembare prothesen op implantaten

Comfort door innovatie

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 8/2010
Auteur:
prof.dr. Christian E. Besimo

Samenvatting

Prothetische rehabilitatie met partiële prothesen afgesteund op implantaten richt zich vooral op de ouder wordende patiëntenpopulatie. Als gevolg hiervan dienen algemeen-medische, psychosociale en economische factoren bij de indicatie worden betrokken wanneer de voor- en nadelen van de diverse reconstructieve mogelijkheden worden afgewogen.
Klinische studies rapporteren een aanzienlijke verbetering van de functionele en psychosociale toestand bij patiënten behandeld met bol verankerde prothesen op implantaten, vergelijkbaar met resultaten die met staafhuls verankerde prothesen worden bereikt.
Actuele kosten-batenanalyses vallen gunstiger uit voor uitneembare constructies op implantaten bij edentate patiënten vergeleken met vaste constructies op implantaten bij eveneens edentate patiënten. Echter, uitneembare suprastructuren kunnen soms problemen veroorzaken in en rond peri-implantaire weefsels. Deze problemen kunnen bijna altijd worden voorkomen als de prothetische voorziening in dezelfde vorm als bij een vaste brug wordt uitgevoerd.
Onderhavige rapportage beschrijft de toepassing van geprefabriceerde cilindrische ankers die de procedures in het laboratorium en aan de stoel vereenvoudigen, vergeleken met technieken met dubbelkronen en staafhulsconstructies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2010

Tandartspraktijk 8/2010 Naar de uitgave

productinformatie

Desinfectie door licht

restauratieve tandheelkunde

Spalken met glasvezel