Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Epa-casus voor restauratieve tandheelkunde | Uitgave 1/2017

Tandartspraktijk 1/2017

Uitgebreide reconstructie met observatieperiode

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 1/2017
Auteur:
Irfan Abas
Belangrijke opmerkingen
Irfan Abas is tandarts-implantoloog en restauratief tandarts (NVvRT en EPA). Hij is werkzaam binnen een maatschap in Bussum (tandartsabas.nl) en als implantoloog in meerdere praktijken. De hier beschreven casus is een van de casussen waarop Abas zijn EPA (European Prosthodontic Association)-examen afgelopen september in Halle, Duitsland, aflegde en erkend werd door de EPA als specialist in prosthodontics.
Dank aan de Radboud UMC, afdeling Tandheelkunde, postinitiële opleiding Reconstructieve Tandheelkunde, en aan Michiel Wouters (Wouters Tandtechniek) voor de tandtechnische bijdrage.

Samenvatting

De problematiek en etiologie van een gemutileerde casus is veelal divers. Als te snel wordt gegrepen naar definitieve, onomkeerbare oplossingen, kunnen een of meerdere oorzaken onbehandeld blijven. In de onderstaande casus werd gewerkt aan de hand van een inleidend behandelplan waarbij de dringende zaken eerst werden aangepakt. Na een ‘parkeerfase’, waarbij de parodontale en endodontische (her)behandelingen werden geëvalueerd, werd verder gegaan met een definitief restauratief behandelplan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2017

Tandartspraktijk 1/2017 Naar de uitgave

X-puzzel

X-puzzel #1

Het kan makkelijker, beter en mooier!

Indirecte composietrestauraties

Intercollegiaal Online

Advies gevraagd!