Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | op onderzoek | Uitgave 5/2013

Vakblad Sociaal Werk 5/2013

Uitbuiting

Slachtoffers van loverboys in beeld

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 5/2013
Auteur:
Rianne Verwijs
Belangrijke opmerkingen
Rianne Verwijs studeerde criminologie en sociologie aan de erasmus universiteit rotterdam. ze werkte als onderzoeker bij het Verwey Jonker Instituut als lid van de onderzoeksgroep Sociale Vitaliteit en Veiligheid. In 2011 was zij projectleider van het verkennend onderzoek naar slachtoffers van loverboys; in 2013 van een voorstudie naar effectieve behandeling voor loverboyslachtoffers. Per half oktober 2013 werkt zij als Projectleider mensenhandel bij het Landelijk Informatie- en expertisecentrum voor de aanpak van georganiseerde criminaliteit. Contact: Rianne.Verwijs@liec.nl.
Loverboys verleiden hun slachtoffers door ze een liefdesrelatie voor te spiegelen. uiteindelijk is hun doel uitbuiting. het feit dat iemand slachtoffer wordt, is misschien eerder een uiting van onderliggende opgroei- en gezinsproblematiek. dat en meer blijkt uit grootschalig onderzoek van het verwey Jonker instituut.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Vakblad Sociaal Werk 5/2013 Naar de uitgave

van de nvmw

In memoriam

wetten en regels

Het cliëntdossier

Redactioneel

Eigen mening

Het veld

Het veld

ziekenhuis maatschappelijk werk

Het verhaal achter het verhaal