Skip to main content
main-content
Top

23-10-2014 | Nieuws

Patiënten met U4 kunnen ook volgende dag worden gezien door eigen huisarts

Het NHG heeft de Triagewijzer per 1 november volledig herzien. Een van de meest opvallende wijzigingen is dat de NTS-urgentiecategorie U4 wordt gewijzigd van 'dezelfde dag' naar 'binnen 24 uur'. Dat betekent dat patiënten die tijdens de ANW-diensten de categorie U4 toegewezen krijgen ook de volgende dag door hun eigen huisarts gezien kunnen worden.

In 2013 en de eerste helft van 2014 heeft het NHG onderzoek gedaan naar ervaringen en wensen van de gebruikers van de Triage Wijzer, voornamelijk in de dagzorg. Naar aanleiding van deze uitkomsten en gesprekken met ervaren triagisten uit de dag- en nachtzorg is de nieuwe versie van de Triage Wijzer ontwikkeld.

U4-categorie

Een van de wijzigingen is dus de herziening van de U4-categorie. In een brief licht het NHG toe dat met name in de avonddiensten op de huisartsenposten patiënten worden gezien, die ook de volgende dag in de eigen praktijk gezien hadden kunnen worden. Hiertoe zijn de NHG-TriageWijzer en de digitale NTS-applicatie aangepast.

Aanpassingen

Daarnaast wordt de TriageWijzer aangepast aan de wensen van de praktijk. Zo komen de losbladige updates en het bijbehorende abonnement te vervallen; er zullen in de toekomst volledige herzieningen verschijnen. Ook wordt de informatie van de advieskaarten zoveel mogelijk bij de ingangsklachten ondergebracht, waardoor de adviespagina's zijn uitgebreid. Bovendien zijn de vragen niet langer gekleurd, maar voor iedere vraag is de urgentiecategorie vermeld, waarop de vraag betrekking heeft.

De NHG-TriageWijzer kan worden besteld bij het NHG voor 35 euro. Niet-leden betalen 50 euro.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.