Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2019 | De promotie | Uitgave 2/2019

Tandartspraktijk 2/2019

Tumorinvasie in de mandibula

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 2/2019
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

De voorkeursbehandeling bij mondholtekanker is chirurgie. Bij een segmentale mandibularesectie gaat de continuïteit van de kaak verloren met functionele en esthetische problemen, wat reconstructie van de kaak noodzakelijk maakt. De afgelopen decennia zijn de technieken om de mandibula te reconstrueren sterk verbeterd. Reconstructieplaten werden geïntroduceerd. Microchirurgie opende de weg naar vrij gevasculariseerde botlappen. Momenteel is de vrij gevasculariseerde fibulalap de standaard voor reconstructie van continuïteitsdefecten van de mandibula. Op de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) van het UMC-U is veel ervaring opgedaan met kaakreconstructies.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Tandartspraktijk 2/2019 Naar de uitgave