Skip to main content
main-content
Top

17-07-2013 | Nieuws

Waarschuwing voor verpleegkundige

Een verpleegkundige uit een Limburgs ziekenhuis die haar man heeft geholpen met sterven heeft van het Regionaal Tuchtcollege Eindhoven een waarschuwing gekregen. De verpleegkundige diende haar echtgenoot morfine toe die ze van een anesthesist kreeg. Ook de anesthesist kreeg een waarschuwing.

Het college oordeelde dat de verpleegkundige weliswaar heeft gehandeld als een zorgzame echtgenote, maar dat ze daarbij onvoldoende besefte wat haar positie was. Ook heeft ze de professionele regels niet of onvoldoende in acht genomen.

Intensive Care

Bij de echtgenoot werd in 2005 longkanker geconstateerd. Hij werd behandeld in het ziekenhuis waar zijn vrouw op de IC werkte. Tijdens de laatste fase van zijn leven in 2008 werd hij thuis in België kortademig. De verpleegkundige nam contact op met anesthesist die haar op weg hielp. De verpleegkundige heeft haar bevoegdheden overschreden door zelfstandig de doses morfine fors te verhogen.

Auteur(s): Adri van Beelen

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.