Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-05-2018 | Diagnostiek | Uitgave 2/2018

Podosophia 2/2018

Transiënte osteoporose of Charcot? Voorkom misdiagnose

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2018
Auteurs:
Heleen van Lummel-de Graaf, Suzan Sahin

Samenvatting

In de praktijk heeft zich een diabetespatiënt gemeld met een rode, gezwollen, warme en pijnlijke voet. De eerste symptomen tijdens de inspectie zijn vergelijkbaar met een charcotvoet, alhoewel bij een charcotvoet meestal geen sprake is van pijn. Na verder onderzoek blijkt het om transiënte osteoporose (TO) te gaan. Deze speciale vorm van osteoporose is slechts tijdelijk van aard en is grotendeels onbegrepen. Naar aanleiding van deze gebeurtenis verrichten podotherapeuten Suzan Sahin en Heleen van Lummel een literatuuronderzoek hoe TO diagnostisch te onderscheiden is van een charcotvoet. Middels enkele interviews testen zij de bekendheid van deze aandoening onder enkele artsen en podotherapeuten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2018

Podosophia 2/2018 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Hefbomen rond het heupgewricht

Wetenschap en Praktijk

Regressie-analyse