Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

06-11-2019 | Uitgave 4/2019

Jeugdbeleid 4/2019

Transformatie in de jeugdhulp: de noodzaak tot wonderwoordendialoog

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 4/2019
Auteur:
Dr. Rob Gilsing
Belangrijke opmerkingen
Deze bijdrage is een licht bewerkte versie van de rede zoals uitgesproken bij de aanvaarding van het ambt van lector ‘Jeugdhulp in transformatie’ aan De Haagse Hogeschool op 15 mei 2019, onder de titel Normaal doen – en andere wonderwoorden van de transformatie jeugdhulp. Interprofessionele dialoog als sleutel.

Samenvatting

Dit artikel behandelt de eerste vier transformatiedoelen van de Jeugdwet. Hoe ver zijn we met de realisatie van deze transformatiedoelen, en wat zijn de dilemma’s en knelpunten bij de realisatie ervan? Wat maakt dat het wonderwoorden zijn? Bij elk transformatiedoel schetst de auteur een aantal van zijn observaties, mede geïnspireerd door onderzoek dat hij samen met anderen de afgelopen jaren heeft gedaan. Afsluitend gaat hij in op de implicaties voor het wonderwoord ‘professionele ruimte’, het vijfde transformatiedoel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2019

Jeugdbeleid 4/2019 Naar de uitgave

EditorialNotes

Definitief afscheid