Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-07-2013 | Casus | Uitgave 4/2013

Podosophia 4/2013

Topturnster geholpen met zolen

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 4/2013
Auteur:
David Müskens
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek wordt een behandeling uit de praktijk besproken waarbij anamnese, klinisch redeneren en toegepaste therapieën centraal staan.
Tekst: David Müskens, (turn)podotherapeut en turndocent

Samenvatting

Turn(st)ers kampen vaak met chronische blessures. Om klachten te verminderen maken ze gebruik van tijdelijke therapieën zoals taping en braces, die telkens opnieuw moeten worden aangebracht. De oorzaak van de klacht, de afwijkende voetstand en -functie, wordt op die manier niet aangepakt. De ideale oplossing is de podotherapeutische inlegzool maar die worden vaak in het dagelijkse schoeisel gedragen en niet tijdens het turnen, terwijl juist dan de voeten en knieën het meest belast worden. Een speciaal ontwikkelde zooltherapie voor in de turnschoen biedt uitkomst. Daarnaast wordt bij acute klachten een beroep gedaan op de creativiteit van de podotherapeut.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2013

Podosophia 4/2013 Naar de uitgave