Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uitgave 5/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2016

Toezicht op (jeugdgezondheids)zorg in opvanglocaties

Tijdschrift:
JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg > Uitgave 5/2016
Auteurs:
P. H. Buijze, T. A. M. Fraanje, F. J. M. van Leerdam

Samenvatting

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onderzocht in 2015 de beschikbaarheid, de toegankelijkheid en de kwaliteit van de medische zorg aan asielzoekers in recent geopende opvanglocaties. Daarbij keek zij ook naar de jeugdgezondheidszorg (JGZ). De medische zorg aan asielzoekers in nieuwe opvanglocaties voldeed niet aan alle normen, maar de grootste risico’s waren wel in beeld bij de belangrijkste ketenpartners. De inspectie waardeert de grote inzet en flexibiliteit waarmee professionals op de nieuwe opvanglocaties hun werk doen, vaak in verre van ideale omstandigheden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

Jeugdgezondheidszorg

Dit is een vakblad voor wie werkzaam is in de jeugdgezondheidszorg of in zijn of haar praktijk veel met kinderen te maken heeft. Elke twee maanden verschijnt het blad met twintig pagina's op magazineformaat, waarin telkens vijf à zes onderwerpen in afgeronde vorm worden behandeld en ook veel informatie (actualiteiten, boekbesprekingen en nieuws over cursussen en adressen) in kort bestek wordt gegeven.

BSL Academy hbo-V Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

JGZ Tijdschrift voor jeugdgezondheidszorg 5/2016 Naar de uitgave