Toekomstbestendige zorg: veilig, voordelig en op afstand | mijn-bsl Skip to main content
Top

14-04-2014 | Nieuws

Toekomstbestendige zorg: veilig, voordelig en op afstand

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail
insite
ZOEKEN

Vanaf vandaag kunnen cliënten gebruikmaken van een innovatief systeem voor fysiotherapie op afstand. Vorig jaar startte Fysiovoorjou.nl met het aanbieden van 100% online fysiotherapie en nu hebben zij het systeem nog veiliger en efficiënter gemaakt, aldus fysiotherapeut Martine Rooth.

Sinds zomer 2013 konden cliënten kiezen uit een fysiotherapeutisch advies via de telefoon, webcam of e-mail. Zij ontvingen vervolgens oefeningen via de e-mail of bekeken deze op het YouTube-kanaal. Het risico zat vooral aan de kant van de cliënt. “We stuurden toch een persoonlijk advies naar het e-mailadres van de cliënt en het zou in theorie kunnen dat de e-mail per ongeluk door iemand anders werd geopend, dit voelde niet goed. En nadat er discussie kwam over het privacy beleid van Skype hebben we besloten het systeem te verbeteren”, vertelt Martine.

 

 

Vanaf deze week hebben ze bij Fysiovoorjou.nl het roer omgegooid: de dienstverlening moest efficiënter, gebruiksvriendelijker en daarnaast wilden zij hun systeem strenger beveiligen volgens de laatste richtlijnen. De email- en telefonische consulten hebben ze geschrapt en de webcam-consulten worden nu via een beveiligde verbinding in een beveiligde video-omgeving aangeboden. “Daarmee willen we ook het goede voorbeeld geven naar andere online zorginitiatieven. De digitale zorgtoepassingen schieten als paddenstoelen uit de grond maar er wordt nog te weinig gelet op de beveiliging en het versturen van privacygevoelige informatie. Met het gebruik van de beveiligde online ‘spreekkamer’ en het nieuwe platform voor thuisoefenprogramma’s van Physitrack hebben wij in ieder geval alles goed beveiligd en kunnen we verder werken aan onze visie op toekomstbestendige zorg”, aldus Rooth.

 

Nog een verbetering die zij hebben doorgevoerd is de mogelijkheid voor consumenten om direct een afspraak in te plannen voor het e-consult in een digitale agenda. De cliënt plant de afspraak in en krijgt vervolgens via de e-mail een afspraakbevestiging en het verzoek de betaling in orde te maken. Wanneer de betaling is voltooid, ontvangt de cliënt een uitnodiging voor de online spreekkamer. Ook het gebruik van Physitrack is nieuw voor cliënten van Fysiovoorjou.nl. De Nederlandse versie van het innovatieve platform voor thuisoefenprogramma’s is vanaf deze week beschikbaar voor alle fysieke fysiotherapiepraktijken in Nederland. De 26 jarige Martine is enthousiast: “Ik denk dat we nu het plaatje compleet hebben.”

 

Lees het eerder verschenen interview Online Fysiovoorjou verdient lekker met Martine Rooth van Fysiovoorjou.nl op FysioActueel.

 

Bron: Fysiovoorjou.nl

 

Meer artikelen over fysiotherapie: Algemeen.

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

 • Optie A:
  Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
 • Optie B:
  Deel de link per e-mail

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.