Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

15-03-2017 | Forum | Uitgave 2/2017

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2017

Toekomstbestendige zorg: van visie naar actie!

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 2/2017
Auteurs:
Dr. Thomas Plochg, Dr. Jolanda Keijsers, Dr. Lode Wigersma

Samenvatting

Het huidige zorg- en verdienmodel is hoofdzakelijk gebaseerd op het leveren van curatieve zorg. Dat model is dringend aan vernieuwing toe. Want de kosten voor zorg blijven maar stijgen en beslaan momenteel al meer dan een kwart van de overheidsbegroting. Dit zorgstelsel kan en zal de samenleving zo niet handhaven. Want het is niet in staat de grote gezondheidsproblemen en -bedreigingen, liefst in een vroeg stadium, het hoofd te bieden. De financiële problemen van ziekenhuizen zijn wat dat betreft een eerste signaal. Er worden nieuwe, concurrerende modellen ontwikkeld die positieve gezondheid en preventie als vertrekpunt nemen. Artsen moeten daarin meedoen om als beroepsgroep geloofwaardig en effectief te blijven. Onlangs zijn in dit kader verschillende adviezen en visies neergelegd, en gerelateerd daaraan, aangrijpingspunten voor verandering. Dit zowel vanuit de hoek van de overheid, de publieke gezondheidssector, als ook door de artsen zelf. Wat behelzen deze adviezen en visies, en hoe verhouden ze zich tot elkaar?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 2/2017 Naar de uitgave