Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Uitgave 11/2010

Tandartspraktijk 11/2010

Titaniumverschroefde brug op implantaten

ALTERNATIEF VOOR OVERKAPPINGSPROTHESE OP 4 IMPLANTATEN

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2010
Auteur:
Jan Willem Vaartjes
Belangrijke opmerkingen
(1998, ACTA) is als tandarts-implantoloog (NVOI), Hij was in 2001 een van de oprichters vanwww.​tandarts.​nl. Hij is actief als 'digitale tandarts' en richt zich naast de tandheelkunde op het vervaardigen van software voor smartphones.

Abstract

Voor demeeste implantaatgedragen onderprotheses worden in Nederland twee implantaten bij de zorgverzekeraar aangevraagd. Een indicatie voor de plaatsing van vier implantaten in demandibula is onder andere de aanwezigheid van een betande bovenkaak. Als er sprake is van een zeer ernstig geslonken tandeloze onderkaak tegenover een (deels) betande bovenkaak, worden er voor de onderkaak vier implantaten aangevraagd enmeestal gemachtigd - ten behoeve van een uitneembare overkappingsprothese in de onderkaak. Dit in tegenstelling tot Zweden waar een vaste prothetische voorziening in demandibula al decennia vergoed wordt. Conformde voorwaarden in het Besluit zorgverzekering is het in Nederland alleenmogelijk omeen volledige uitneembare voorziening in een tandeloze kaak gemachtigd te krijgen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2010

Tandartspraktijk 11/2010 Naar de uitgave

TANDARTS IN DE PRAKTIJK

Ervaring opdoen

MOND- EN KAAKZIEKTEN

EEN ONGEWONE RADIOLUCENTIE

OriginalPaper

Verzwijging