Skip to main content
main-content
Top

28-09-2015 | Nieuws

Tinder voor psychotherapeuten: Vapaat ajat

Vapaat ajat is een site waarop mensen met psychische problemen een passende therapeut kunnen vinden. Het Finse bedrijf BooknHeal wil deze ‘Tinder voor psychotherapie’ nu ook op de Nederlandse markt brengen. Dat schrijft Medisch Contact op 24 september.

Het bedrijf is een crowdfunding actie gestart om de website ‘Vapaat ajat’ (‘Mogelijke afspraken’) naar de Nederlandse situatie om te zetten. Algoritmen De Finse website gebruikt algoritmen, gebaseerd op een aantal ‘matches’, om de juiste therapeut bij de bezoeker te vinden. De patiënt kan vervolgens ook zien welke therapeut het dichtstbij werkt en of er plek is voor nieuwe patiënten. Via de site kan meteen een afspraak worden gemaakt.

Psychotherapeuten

De site is erg succesvol in Finland. Er hebben zich ongeveer 170 psychotherapeuten aangemeld. Het bedrijf wil de methode nu ook introduceren in andere Europese landen, zoals Nederland en Zweden. De crowdfunding actie heeft daarvoor al bijna 35.000 euro opgebracht.

Bron: Medisch Contact, Skipr.nl

Gerelateerd

De ondernemende psychotherapeut-Handboek voor zelfstandingen

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Beeldrechten