Skip to main content
main-content
Top

10-03-2015 | Nieuws

Tien jaar onderzoek naar zorg voor de jeugd bij ZonMw

ZonMw presenteert tien jaar onderzoek naar zorg voor de jeugd in de nieuwe publicatie ‘En… werkt het’? De publicatie verschijnt ter gelegenheid van de afronding van het eerste grote ZonMw-programma over jeugd: Zorg voor Jeugd. De resultaten zijn op 9 maart gepresenteerd tijdens het congres Jeugd in Onderzoek 2015.

Aan de hand van tien thema’s zoals hulp bij het opvoeden, kindermishandeling en multiprobleemgezinnen geeft de publicatie zicht op de onderzoeksresultaten en een beeld hoe deze resultaten hun weg vinden naar de praktijk. Daarnaast geeft de publicatie een indruk van de nieuwe inzichten rond jeugdonderzoek die ‘werkende weg’ ontstonden.

Onderzoek naar werkzaamheid

In de zorg voor de jeugd worden tal van behandelingen en signaleringsinstrumenten ingezet om problemen in het opvoeden en opgroeien vroegtijdig aan te pakken. Lange tijd is aangenomen dat deze aanpakken werken, maar structureel onderzoek daarnaar ontbrak.

Jeugdprogramma’s

ZonMw heeft de afgelopen tien jaar fors geïnvesteerd om de werkzaamheid te achterhalen. Dat gebeurde via het onderzoeksprogramma Zorg voor Jeugd. Van de inzichten die daarin zijn opgedaan, hebben veel mensen profijt: hulpverleners, beleidsmakers en onderzoekers. En vooral: kinderen, jongeren en hun ouders. Daarop bouwt ZonMw voort – nú en in de toekomst – in de nieuwe jeugdprogramma’s.

 

De publicatie is kosteloos te downloaden en te bestellen via www.zonmw.nl/enwerkthet
ZonMw-programma Zorg voor Jeugd
ZonMw-themapagina Jeugd

 

Bron: ZonMw

 

Meer artikelen over Algemeen of Kinderfysiotherapie.

Onze productaanbevelingen

BSL Fysiotherapeut Totaal

Zoekt u casuïstiek over nekklachten of wilt u meer weten over lage rugpijn? Met dit online abonnement kunt u uw vakkennis optimaal bijhouden en uitbreiden. U krijgt toegang tot een groot aantal fysiotherapieboeken en geaccrediteerde online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's.