Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Interview | Uitgave 8/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2015

Thomas Rustemeyer: ‘Pre-employment screening is niet onsociaal’

Als je mensen bewust maakt van risico’s en ze leert omgaan met preventieve middelen, voorkom je dat ze uitvallen met huidklachten

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 8/2015
Auteurs:
Rolf Blijleven, Frank Jungbauer, Bas Sorgdrager
Belangrijke opmerkingen
Prof. dr. Thomas Rustemeyer (Essen 1967) werkt als arbeidsdermatoloog in VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam. TBV sprak met hem over de thema’s zorg, onderzoek en onderwijs. Rustemeyer schept grote voldoening in het ontrafelen van de complexe oorzaken die huidklachten kunnen hebben, maar hij is ook een practicus, die graag dóórzoekt naar de meest doeltreffende oplossing.

Samenvatting

Ik zou liever willen beginnen met de praktijk. Kijk, de huid is de buitenkant van ons lichaam. In ons dagelijks leven, thuis en op het werk, wordt die blootgesteld aan stoffen die de huid schade kunnen toebrengen. Een metselaar die zijn handen niet goed beschermt, kan vroeger of later problemen krijgen door zijn werk. Zo’n probleem ontwikkelt zich meestal langzaam: je wordt niet meteen gestraft als je de hele dag zonder handschoenen metselt. Je huid went aan je werk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 8/2015 Naar de uitgave