Skip to main content
Top

2017 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Thesaurus

Auteur : André Esch

Gepubliceerd in: Praktijkvoering in de huisartsgeneeskunde

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een thesaurus is een soort naslagwerk. In een thesaurus staan de definities van begrippen en afkortingen die in bibliotheek-, archief- en onderzoekcollecties worden gebruikt. Een thesaurus is een belangrijk hulpmiddel bij het interpreteren van wetenschappelijke studies. Maar ook bij het opstellen van overeenkomsten met subsidiegevers, zorgverzekeraars en overheden kan een thesaurus goed van pas komen. Zo’n naslagwerk voorkomt misverstanden en teleurstellingen achteraf.
Voetnoten
1
De Stichting Capaciteitsorgaan voor medische en tandheelkundige vervolgopleidingen is in 1999 opgericht door een groot aantal veldpartijen uit de zorg en wordt gesubsidieerd door het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Capaciteitsorgaan is gespecialiseerd in het opstellen van ramingen voor de opleidingscapaciteit van de medische en tandheelkundige vervolgopleidingen, uitgaande van de te verwachten zorgbehoefte.
 
2
Het NIVEL is het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg. Er vindt toegepast beleidsonderzoek plaats voor beleidsmakers in de gezondheidszorg. Dit onderzoek wordt uitgevoerd op projectbasis. Onderzoekgegevens worden gebruikt door een groot aantal partijen, afkomstig uit de overheid en (koepels van) zorgverzekeraars, beroepsgroepen, zorginstellingen en patiënten- en consumentenorganisaties.
 
3
Huisarts, niet in opleiding, die voor langere tijd (minimaal een halfjaar) werkzaam en in dienst is van een zelfstandig gevestigde huisarts.
 
Metagegevens
Titel
Thesaurus
Auteur
André Esch
Copyright
2017
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-368-1396-9_33